یکشنبه ,۱۵ مهر ۱۴۰۳

آیت الله آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه در اختتامیه بیست و دومین همایش سراسری فرماندهان

آیت الله آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه در اختتامیه بیست و دومین همایش سراسری فرماندهان، روسا و مدیران ناجا ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام موسی كاظم (ع) اظهار كرد: از خداوند متعال می‌خواهیم قلوب همه ما را به انوار رحمت اهلبیت (ع) هر روز بیش از پیش منور گرداند.

وی ضمن قدردانی از فرماندهان ناجا و پرسنل خدوم نیروی انتظامی در سراسر كشور، گفت: مسئله امنيت برای كشور يك نياز اساسی است كه بدون آن زندگی برای مردم آسان نخواهد بود.

آیت الله آملی لاریجانی تصريح كرد: نيروی انتظامی برحسب قانون ارتباط تنگاتنگی با دستگاه قضايی دارد و ضابط دستگاه قضايی است. پرسنل نیروی انتظامی تحت تعليمات دادستان عمل می‌كنند و تعامل و هماهنگي اين دو دستگاه موجب ارتقاء امنيت می‌شود.

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: امنيت كشور امنيتی مثال زدنی در منطقه است و به فضل جهاد دستگاه‌های مربوطه امروز در کشور امنيت مستقر است، با وجود اينكه كشورهای سلطه در كشورهای همسايه برای ايجاد ناامنی اهتمام دارند ولي امنيت در كشورمان پايدار است.

وی افزود: نظام جمهوری اسلامی با معماری معمار بزرگ انقلاب بنا شد و مردمسالاری ديني مبتنی بر آرا و اعتماد مردم در چارچوب ارزش‌های الهی است كه ما را از بقيه نظام‌های سياسی جدا می‌كند.

آيت الله املی لاريجانی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی نظام‌های لیبرال – دمکراسی گفت: نظام‌های ليبرال – دمكراسی امروز شاهد چالش‌های زيادی هستند و در مغرب زمين ليبرال دمکراسی در مقام نظر نتوانسته پارادوكس‌ها را حل كند.

رییس دستگاه قضا در ادامه افزود: در نظام جمهوری اسلامی آرای مردم تعيين كننده است قانون اساسی جمهوری اسلامی تصريح دارد كه اين نظام مبتنی بر توحيد است و خدمت در چنين حكومتی كه اساس آن توحيد است با خدمت در نظام‌های ديگر فرق دارد، شما ديديد كه در تبليغات رياست جمهوری آمريكا اخلاق و ارزش‌های اخلاقی قربانی شد.

آیت الله آملی لاریجانی اظهارکرد: بافت يك نظام وقتی بر ارزش‌های الهی باشد، ولي فقيهِ آن يك زندگی زاهدانه دارد كه اگر آن را با نظام ليبرال- دمكراسی مقايسه كنيد خواهيد ديد كه خدمت در نظام جمهوری اسلامی عبادت است كه از جهات مختلف بايد در این زمينه تلاش كرد.

وی گفت: جمهوری اسلامی برای همه ما فضای جديدی برای تنفس ايجاد كرده است و بستری را برای تعالی كسانی كه در اين سرزمين زندگی می‌كنند فراهم كرده است. جمهوری اسلامی هر چه در توان داشته در مسير اين اهداف والا به مردم منطقه كمك كرده است و خدمت به اين نظام عبادت است.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه به بيان نكاتی در رابطه با كمك به مردم اشاره كرد و با بیان روايات مختلفی اين موضوع را مورد تاكيد قرار داد و گفت: خدمتی كه در ميان مردم انجام می‌دهيد و قضای حوائج مومنين بسيار ارزشمند است.

وی ادامه داد: در اصول كافی در ضمن روایتی اشاره شده كه اگر كسي شب را صبح كند و اهتمام به رفع مشكلات مسلمين نداشته باشد مسلمان نيست.

آیت الله املی لاریجانی به بیان روایتی از امام صادق(ع) پرداخت و گفت: خدمت شما هر قدمش عبادت است و هر گامی برای امنیت كشور و رفع گرفتاری مردم بردارید عبادت است. اگر قدر این موضوع را بدانیم حالمان عوض و باطنمان نورانی می‌شود.

وی تصریح كرد: شما بزرگواران در یك سفره عظیم خدمت الهی نشسته‌اید و حیف است كه توجه نداشته باشید و باید خدمت را با توجه انجام دهید تا درون‌تان نورانی شود و پیش حق تعالی محبوب خواهید شد.

آیت الله املی لاریجانی ادامه داد: نیروی انتظامی در جمهوری اسلامی وظایف بسیاری به عهده دارد و در ماده ٣ قانون مصوب سال ٦٩ عنوان شده كه هدف از تشكیل نیروی انتظامی استقرار نظم و امنیت و اسایش جامعه و نگهبانی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی است، قانون، وظیفه نیروی انتظامی را كاملا با اهداف نظام متصل كرده كه هدف از تشكیل این نیرو را پاسداری از دستاودهای انقلاب قرار داده است.

وی اضافه کرد: در ماده ٤ نیز وظایف نیروی انتظامی را برشمرده شده است، در بند هشتم نیز انجام وظایفی كه طبق قانون به عنوان ضابط قوه قضاییه باید نیروی انتظامی انجام دهد مورد تاكید است.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به حضور آمریکایی‌ها در افغانستان و افزایش تولید مواد مخدر در این کشور گفت: مبارزه با مواد مخدر بر عهده نیروی انتظامی است. در افغانستان تولید مواد مخدر پس از استقرار امریكا بیشتر شده است ولی جمهوری اسلامی محكم ایستاده و یكی از افتخارات نیروی انتظامی مبارزه با قاچاق مواد مخدر است که اگر این مجاهدت‌ها نبود كشور از دست رفته بود.

رئیس قوه قضائیه در ادامه به تبیین وظایف ضابط قضایی در پیشگیری از وقوع جرم پرداخت و گفت: چه نیروی انتظامی و چه قوای دیگر اگر بخواهیم وظایفی كه قانون بر عهده ما گذاشته است را انجام دهیم باید در یك چارچوب معقول انجام دهیم و این میسر نمی‌شود مگر اینكه ریشه‌ها را حل كنیم. تمام محور نظام جمهوری اسلامی بر پایه توحید است و از نگاه توحیدی ریشه همه چیز است و اگر می خواهیم زندگیمان نورانی باشد راه آن چرخش به سمت توحید و توجه به حق تعالی است.

وی گفت: قرآن می فرماید ” وَهُوَ مَعَكُمْ أَيْنَمَا كُنْتُمْ “یعنی او همواره با شماست. باید به قرآن توجه كرد و به آن عمل نمود.اگر می خواهیم كارمان درست شود و امورات كشور به درستی انجام شود تنها راهش رجوع به حق تعالی است.

درباره -

پیشنهاد ما به شما

آیا هر تهدیدی جرم محسوب می‌شود؟

✅آیا هر تهدیدی جرم محسوب می‌شود؟ تهدید شخص باید واضح باشد یعنی تهدید کننده به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *